EMİROĞLU CATERING

Lezzet, hijyen ve güven

2004 yılından %100 yerli sermaye ile Malatya’da faaliyetine başladı. Şirketimiz bu alanda birçok kamu kurumuna hizmet vermektedir. Başlangıçta Malatya’da hastane, okul ve huzurevi gibi resmi kurumların yemek hizmetini karşılayan şirketimiz, geçen zaman içerisinde hizmet alanlarını geliştirerek ülkemizin genelindeki resmi kurum ve kuruluşların yemek hizmeti işlerini üstlenerek hizmet ağını genişletmiştir. Firmamızın temel ana faaliyet alanı resmi kurumların yemek hizmetini karşılamaktır.

Hizmet kalitesinin sürekliliği için, gerekli olan sağlıklı bilgi akışının, iyi bir ekip çalışmasından doğacağına inanıyoruz. Bu doğrultuda, çağın gereklerini karşılayan ve takım ruhuna sahip personelden oluşan departmanlarımız hizmet vermektedir. Yemeklerimiz deneyimli aşçılarımızın, gıda mühendislerimizin ve diyetisyenlerimizin denetiminde özenle hazırlanmaktadır.

Her biri konusunda uzman olan deneyimli kadromuz, kaliteli ürün ve servis hizmetimizle birleşince “İşinizi Tamamlar” sloganının bizi çok iyi ifade ettiğine inanmaktayız.

Emiroğlu Catering, hastanelerden polikliniklere, dev fabrikalardan daha butik kurum ya da şahıs organizasyonlarına kadar farklı boyutlarda catering hizmeti sunma kabiliyetine sahiptir. İşin boyutu ne olursa olsun, Emiroğlu Catering için değişmeyen temel unsur kalitedir. ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistem’i ile desteklenen Emiroğlu Catering, personel hijyeni, sağlık taramaları, hazırlık hijyeni, üretim yeri ve ekipmanları hijyeni konularında mükemmelleştirilmiş bir servis sunar.
GENEL KURALLAR

Mal Kabulü
Türk Gıda Kodeksi ve  TS standartlarını kapsayacak şekilde hazırlanmış Emiroğulları Catering ürün alım kriterlerine uygun olarak, gelen tüm malzemeyi büyük bir titizlikle incelemekte ve malzeme kabulü yapmaktayız. Ürünlerin kriterlerimize uymadığı durumlarda, ürünleri iade etmekteyiz. Firmalarla bağlantıya geçip, yeni gelecek ürünün kalitesini kontrol altına almaktayız.

Ürün Depolama Kuralları
Soğuk odalarda depolama kuralları (sıcaklık kontrolleri, streçleme ve etiketleme sistemi),ilk giren ilk çıkar kuralının uygulanması FIFO (first in first out), FEFO (first expire first out) gibi depolama sırasında gerekli tüm tedbirleri almaktayız.

Ürün İşleme Kuralları
Mutfak içerisinde, kritik kontrol noktaları belirlenir; buna göre ürün mamul haline getirilir. Dondurulmuş ürünlerin çözdürülme işlemi ile ilgili personel bilgilendirilir. Şahit numuneler hijyenik koşullarda alınır; 72 saat soğuk depoda saklanır. Üretimde ve serviste kullanılan ekipmanların temizlik ve dezenfeksiyonuna dikkat edilir. Ürünün işlenmesi, pişirilmesi, soğutulması, sevkiyatı ve servisi kritik noktalar dikkate alınarak planlanır. Bu kontrol aşamaları, proses kontrol formu ve ürün ayıklama formu ile kayıt altına alınır.

Personel Hijyeni
İnsan kaynaklı, mikrobiyolojik ve yabancı madde kontaminasyonunu önlemek amacıyla personelimizi, yemek üretimi ve servisi sırasında, el ve vücut temizliğinin önemi konusunda bilinçlendirir; onların sağlık ve portör kontrollerini düzenli olarak yaptırırız,gerekli hallerde, personelimize konuyla ilgili yeniden eğitim veririz.

Servis Hijyeni

Personel; tabak, çatal, kaşık, bıçak ve bardaklar başta olmak üzere tüm ekipmanların servis şekli ve hijyen koşulları ile ilgili bilgilendirilir. Sıcak yemek servis kurallarına göre; sıcak yiyecekler, 85°C’ye ayarlı benmarilerde sunulur.

Soğuk yemek servis kurallarına göre; soğuk yiyecekler, +4°C’ye ayarlı soğuk sunum barlarında sunulur. Servis süresi sonunda, kalan tüm yiyecek maddeleri imha edilir.

Servis başlangıcında, sunum öncesi kontrol formları ile yemeklerin sıcaklıkları, tat, koku, görüntü gibi özellikleri kontrol edilerek, kayıt altına alınır. Servis bitiminde, öğündeki hizmeti değerlendiren birim kontrol formu kullanılır.

DEZENFEKSIYON

Deterjan Kullanımı

Kullandığımız kimyasallar; doğaya ve insana zararı olmadığı onaylanmış, her türlü kalite standardına sahip, çevre belgeli kimyasallardır.

Sebze ve Yeşil Yapraklı Ürünlerde Dezenfeksiyon

Her ürün çeşidinin dezenfeksiyon şekli ve aşaması, dezenfektan  kullanım prensibi ile belirlenmiştir.

Domates, salatalık, havuç gibi sebzelerin önce yıkanıp, daha sonra doğranması; dış kabuktan iç çeperlere bakteri bulaşmasını önlemek açısından önemlidir. Aşamalar sırasıyla şöyledir: Akan su altında iyice yıkama, ön ayıklama, dezenfeksiyon, durulama, doğrama & rendeleme.

Iceberg, marul, kıvırcık, tere, dereotu gibi sebzelerin önce doğranıp, daha sonra dezenfekte edilmesi; dezenfektanın yüzeye daha iyi temas etmesi amacıyla gereklidir. Aşamalar sırasıyla şöyledir: Ön ayıklama, ön yıkama, doğrama, akan su altında iyice yıkama, ayrı bir kapta dezenfeksiyon, durulama. Bu kontrol aşamaları sebze ayıklama, yıkama ve dezenfeksiyon formları ile kayıt altına alınır.

ARAÇ VE EKIPMAN DEZENFEKSIYONU

Tedarik edilen ürünlerin getirildiği araçların, getirilen ürüne uygun olması gerekmektedir. Gıda maddelerini ve termoportları taşıdığımız araçların, temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri periyodik bir şekilde, günde en az 4 kere yapılmaktadır.

İLAÇLAMA

Haşere ve zararlılara karşı ilaçlamaları, Sağlık Bakanlığı izinli ilaç kullanan bir firmaya, mevsim değişikliklerine göre, düzenli olarak yaptırmaktayız. İlaçlamaların insan sağlığına zararlı olmaması için gerekli tüm önlemler alınmakta; ilaçlama tipi bu duruma göre ayarlanmaktadır. Gerektiğinde, dış alan ilaçlaması da yapılabilmektedir.

EĞİTİMLERİMİZ

Yemek üretiminde ve  servisinde çalışan personelimiz için, çeşitli işbaşı eğitimleri verilmektedir. Personel disiplini, müşteri ilişkileri, gıda hijyeni, kişisel hijyen, serviste hijyen, mutfakta temizlik yöntemleri, çevre hijyeni, iş sağlığı ve güvenliği hakkında verilen eğitimler sonrasında, personelimizi testlerle ölçmekteyiz. Toplu yemek üretiminde ve servis faaliyetlerinde çalışanlara, eğitimler aracılığıyla ve uygulamalar yaptırarak çevre bilinci kazandırmaya çalışmaktayız. Sürekliliği sağlamak için, gerekli görüldüğünde düzeltici ve önleyici faaliyetler başlatmaktayız

ÇEVRE POLİTİKAMIZ

Ulusal ve uluslararası çevre  politikalarına uymaktayız. Tedarikçi seçiminde, çevre bilincine sahip tedarikçileri tercih etmekte; temizlikte kullanılan kimyasal  maddeleri,  tüm dünyaca kalitesi kanıtlanmış, “Çevre Dostu” firmalardan almaktayız. Üretim ve servis faaliyetlerinde “Çevre Dostu” ürünler kullanmakta; sağlıklı bir gelecek  için  çevre ile ilgili sivil toplum örgütlerinin çalışmalarına katkıda bulunmaktayız.

ATIK YAĞLAR

Bilindiği üzere, bitkisel yağ kullanımı sonucunda ortaya çıkan atık bitkisel yağlar, ekotoksik özellik göstermeleri sebebiyle “Tehlikeli Atık” niteliği taşımaktadır. Tüm yemek fabrikaları, bitkisel yağ atıklarının, yasal çerçeve dışında yönetilmesi sonucu oluşan, insan ve çevre sağlığını tehlikeye atan her türlü zarardan “kirleten öder” prensibi gereğince sorumludur.

Çevreye ve insan sağlığına saygılı olan bir kuruluş olarak, atık yağlarımızı Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan lisanslı, yetkili bir firmaya teslim ederek; atık yağların kullanımına katkı sağlamaktayız.